KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI QIZ BOLALAR UCHUN ERGONOMIK TALABLAR - Hasanova Marjona Elbek qizi,; Gafurova Nigora Tuymuradovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Maqolada hozirgi kunda kiyimga qoyiladigan muhim talablardan biri  ergonomik  talab  asosida  kichik  maktab  yoshidagi  qiz  bolalar  kiyimini takomillashtirish, bolalar tanasining anatomik-fiziologik va psixologik xususiyatlari asosida kiyimning qulayligi, harakat erkinligi, xavfsizligi va sog‘liq uchun foydaliligi kabi  muhim  omillar  tahlil  qilingan.  Kiyimning  konstruksiyasi,  ishlatiladigan materiallar  va  dekorativ  elementlarning  bola  organizmiga  ta’siri  o‘rganilgan. Shuningdek, boshlang‘ich maktab yoshidagi bolalarning dinamik mosligi va eng ko‘p qiladigan harakatlari o‘rganib chiqilgan. Maqola yakunida ergonomik talab asosida kichik  maktab  yoshidagi  bolalar  kiyimlarini  loyihalashga  doir  taklif  va  tavsiyalar berilgan.