BOSHLANG‘ICH SINFLARDA DIDAKTIK OʻYINLAR ORQALI OʻQISH VA YOZISHNI OʻRGATISH METODIKASI - Sotvoldiyeva Dilnura Zafarjon qizi,; Valiyeva Nargiza Athamboyevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinflarda didaktik o‘yinlar orqali o‘qish  va  yozishni  o‘rgatishning  metodik  asoslari  tahlil  qilingan.  O‘yinli  ta’lim texnologiyalarining nazariy va amaliy jihatlari o‘rganilgan, ularning o‘quvchilarning qiziqishini oshirish, tafakkurini rivojlantirish va mustaqil fikrlashga o‘rgatishdagi roli yoritilgan.  Turli  fanlarda  qo‘llanilishi  mumkin  bo‘lgan  didaktik  o‘yin  misollariga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, dars jarayonida ularni samarali qo‘llash usullari tavsiya etilgan. Tadqiqot mavjud manbalarga tayangan holda ilmiy asoslangan.