EXCELDAN POWER BIGA MA’LUMOTLARNI JOYLASHTIRISH - Abduraxmonov Ahrorbek Farxod o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: So‘nggi yillarda axborot texnologiyalari juda katta rivojlandi va bu rivojlanish  natijasida  ma’lumotlarni  tahlil  qilish  va  vizuallashtirish  jarayonlari  ham yangi bosqichga chiqdi. Korxonalar, tashkilotlar va tahlilchilar axborot asosida tez va aniq qaror qabul qilish uchun ma’lumotlarni samarali boshqarish imkonini beradigan zamonaviy  vositalarga  ehtiyoj  sezmoqdalar.  Mazkur  jarayonda  Microsoft  Office paketining  tarkibiy  qismlaridan  biri  bo‘lmish  Excel  va  biznes  tahlili  uchun mo‘ljallangan  Power  BI  dasturi  alohida  o‘rin  tutadi.  Aynan  shu  ikki  platforma o‘rtasidagi integratsiya, jumladan Exceldan Power BIga ma’lumotlarni joylashtirish, hozirgi  kunda  dolzarb  mavzulardan  biri  bo‘lib,  tashkilotlarning  raqamli transformatsiyasida muhim ahamiyat kasb etadi.