LOTIN TILINING ZAMONAVIY FARMATSEVTIKADA O‘RNI VA QO‘LLANILISHI - Nizomiddinova Dildora Akmal qizi; Nazarova Ozoda Shavkatovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada lotin tilining zamonaviy farmatsevtikada qanday ahamiyatga  ega  ekani,  uning  ilmiy  terminologiya,  retsept  yozish  va  xalqaro standartlashtirish  jarayonlarida  qanday  qo‘llanilishi  tahlil  qilinadi.  Lotin  tili farmatsevtika  ilmida  tarixiy  ildizga  ega  bo‘lib,  dorivor  nomlanish  tizimi  va  tibbiy kommunikatsiyada universal asos vazifasini bajaradi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, lotin tilining tibbiy va farmatsevtik atamalar tizimida saqlanib qolishi amaliy aniqlikni oshiradi va global ilmiy aloqani mustahkamlaydi