RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA BUXGALTERIYA HISOBI VA MOLIYAVIY HISOBOTNI XALQARO STANDARTLAR ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH - Dilmuradov Shaxboz Sirojiddin o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Raqamli iqtisodiyot sharoitida buxgalteriya hisobi va moliyaviy hisobot  tizimining  samaradorligini  oshirish  dolzarb  masala  hisoblanadi.  Raqamli texnologiyalarning  joriy  etilishi  hisob-kitob  jarayonlarining  tezligini,  aniqligini  va shaffofligini sezilarli darajada oshirish imkonini beradi. Shu bilan birga, moliyaviy hisobotni xalqaro standartlar, xususan IFRS va GAAP asosida yuritish korxonalarning moliyaviy shaffofligini ta‘minlab, investorlar va manfaatdor tomonlarning ishonchini mustahkamlaydi.  Ushbu  maqolada  raqamli  texnologiyalar  va  xalqaro  standartlarni integratsiya qilish orqali buxgalteriya hisobi tizimini takomillashtirish imkoniyatlari tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  natijalari  korxonalarda  samarali  moliyaviy  boshqaruvni amalga  oshirish  va  raqamli  iqtisodiyot  sharoitida  strategik  qarorlar  qabul  qilish jarayonlarini takomillashtirishga xizmat qiladi.