NODAVLAT TIBBIYOT MUASSASALARIDA BUXGALTERIYA HISOBI VA MOLIYAVIY HISOBOTNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - O‘rmonov Xasanboy,; Valiyeva Elsevarxon, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  O‘zbekiston  sharoitida  nodavlat  tibbiyot muassasalarida buxgalteriya hisobi va moliyaviy hisobotning o‘ziga xos xususiyatlari tahlil  qilingan.  Nodavlat  tibbiyot  muassasalarining  huquqiy  asoslari,  tashkil  etish tartibi  hamda  moliyaviy  faoliyatini  yuritish  mexanizmlari  yoritilgan.  Shuningdek, buxgalteriya  hisobining  boshqaruv  va  moliyaviy  nazoratdagi  o‘rni,  daromad  va xarajatlarni  alohida  hisobga  olish  zarurati  asoslab  berilgan.  O‘zbekiston  sharoitida mavjud muammolar ko‘rsatilib, ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.