XORIJIY TILNI O‘QITISHDA INTEGRATIV-KOMPETENSIYAVIY YONDASHUV ASOSIDA RAQAMLI VA KOMMUNIKATIV MODELNI JORIY ETISH - Shahzoda Ibodova Mirsalim qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur maqolada xorijiy tilni o‘qitishda integrativ-kompetensiyaviy yondashuv asosida  ishlab  chiqilgan  raqamli-kommunikativ  model  ilmiy  jihatdan  asoslanadi. Tadqiqotda  zamonaviy  metodologik  qarashlar,  xususan  kommunikativ  yondashuv, CLIL,  task-based learning  va  raqamli  pedagogika  tamoyillari  sintez qilinib, amaliy natijalar  bilan  boyitilgan  innovatsion  model  taklif  etiladi.  Model  o‘quvchilarning lingvistik, sotsiolingvistik va pragmatik kompetensiyalarini kompleks rivojlantirishga qaratilgan.