KORPORATIV MOLIYAVIY BOSHQARUVDA KAPITAL TUZILMASINI OPTIMALLASHTIRISH: STRATEGIYALAR VA AMALIY YONDASHUVLAR - Sharipov Ismoil Farrux o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Maqolada kapital tuzilmasini tanlashning nazariy yondashuvlari, WACC ko‘rsatkichi orqali qiymat yaratish mantiqi, qarz sig‘imi va likvidlik buferi, instrumentlar  portfeli,  qayta  moliyalashtirish  va  risklarni  boshqarish  mexanizmlari tahlil  qilinadi.  Amaliy  qismda  maqsadli  leverage  siyosati,  ssenariy  va  stress-test, kovenantlar, muddatlar “narvon”i, gibrid instrumentlar hamda dividend va qayta sotib olish qarorlari integratsiyasi bo‘yicha tavsiyalar beriladi. Yondashuv natijasi sifatida korporativ  boshqaruv  organlari  uchun  qaror  qabul  qilish  algoritmi  va  monitoring indikatorlari taklif etiladi.