LOGOPEDIK MASHG‘ULOTLARDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH - QURANBAYEVA MUXTASAR SULTANBAYEVNA, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA   Ushbu maqolada maktabgacha va boshlang‘ich ta’lim yoshidagi bolalarda nutq rivojini  mustahkamlash  jarayonida  logopedik  mashg‘ulotlarda  innovatsion texnologiyalardan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Maqolada interaktiv ta’lim dasturlari, raqamli qurilmalar, multimedia vositalari va sun’iy intellektga asoslangan mashg‘ulotlar orqali bolalarning nutq nuqsonlarini aniqlash va tuzatishning samarali usullari  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  pedagogik  amaliyotdagi  misollar  yordamida innovatsion texnologiyalarning nutq rivojiga ta’siri, ularning individual yondashuvni rivojlantirishdagi roli va samaradorligi yoritiladi.