OMMAVIY TARTIBSIZLIKLARNI BARTARAF ETISHDA (ROSSIYA, TURKIYA VA QOZOG‘ISTON) TAKTIK USULLAR: HUQUQIY ASOS VA AMALIY YONDASHUVLAR - Esanov Davronbek Gʻayrat oʻgʻli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  ommaviy  tartibsizliklarni  bartaraf  etish  jarayonida qoʻllaniladigan taktik usullar Rossiya, Turkiya va Qozogʻiston tajribasi asosida tahlil qilinadi.  Tadqiqot  davomida  jamoat  tartibini  saqlash  bo‘yicha  huquqni  muhofaza qiluvchi  organlarning  faoliyati,  ommaviy  tartibsizliklarni  oldini  olish  hamda  ularni bartaraf etishda qoʻllaniladigan operativ-taktik yondashuvlar o‘rganildi. Shuningdek, mazkur davlatlarda amal qilayotgan normativ-huquqiy hujjatlar asosida huquq-tartibot organlarining  vakolatlari,  maxsus  vositalardan  foydalanish  tartibi  hamda  olomonni boshqarishning zamonaviy usullari tahlil qilindi.