ZAMONAVIY JANGLARDA UCHUVCHISIZ UCHISH APPARATLARINI QOʻLLASHNING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Esanov Davronbek Gʻayrat oʻgʻli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur  maqolada  zamonaviy  harbiy  mojarolar  va  jangovar  operatsiyalarda uchuvchisiz  uchish  apparatlari  (UUA)dan  foydalanishning  taktik,  texnik  hamda operativ xususiyatlari tahlil qilinadi. So‘nggi yillarda harbiy texnologiyalarning jadal rivojlanishi  natijasida  uchuvchisiz  tizimlar  zamonaviy  qurolli  kuchlar  faoliyatining muhim elementiga aylandi. Maqolada UUAlarning razvedka olib borish, nishonlarni aniqlash, zarba berish hamda jang maydonida axborot ustunligini ta’minlashdagi roli yoritiladi.  Shuningdek,  dron  texnologiyalarining  maxsus  vazifalarni  bajaruvchi qo‘shinlar taktik faoliyatiga ta’siri ham ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, uchuvchisiz apparatlar zamonaviy janglarning samaradorligini oshiruvchi muhim omil hisoblanadi.