XORIJIY DAVLATLAR TAJRIBASIDA OMMAVIY TARTIBSIZLIKLARNI BOSHQARISH TAKTIKASI - Esanov Davronbek Gʻayrat oʻgʻli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  xorijiy  davlatlar  tajribasida  ommaviy  tartibsizliklarni boshqarish va bartaraf etishning taktik usullari tahlil qilinadi. Zamonaviy jamiyatda ommaviy  tartibsizliklar  jamoat  xavfsizligiga  jiddiy  tahdid  soluvchi  ijtimoiy hodisalardan biri hisoblanadi. Tadqiqot davomida rivojlangan davlatlarning huquqni muhofaza qiluvchi organlari tomonidan qo‘llanilayotgan operativ-taktik yondashuvlar, olomonni  boshqarish  usullari  hamda  huquqiy  mexanizmlar  o‘rganildi.  Shuningdek, ommaviy  tartibsizliklarni  oldini  olish  va  ularni  bartaraf  etishda  qo‘llaniladigan zamonaviy  texnologiyalar,  kommunikatsiya  strategiyalari  va  profilaktik  chora-tadbirlar tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, ommaviy tartibsizliklarni samarali boshqarish uchun tezkor boshqaruv tizimi, kuch ishlatishning mutanosibligi, muzokara  mexanizmlari  hamda  zamonaviy  texnologiyalardan  foydalanish  muhim ahamiyat kasb etadi.