2-SINF ONA TILI DARSLARIDA MULTIMEDIYALI VOSITALARDAN FOYDALANISH. BOLA NUTQINI RIVOJLANTIRISHDA MULTIMEDIYALI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH - Obidjonova Ruxshona, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarining  nutqini rivojlantirish jarayonida multimediya texnologiyalaridan foydalanishning pedagogik ahamiyati yoritiladi. Xususan, 2-sinf ona tili darsligi materiallari asosida multimediya vositalarini qo‘llash orqali o‘quvchilarning og‘zaki va yozma nutqini rivojlantirish usullari  tahlil  qilinadi.  Dars  jarayonida  audio,  video,  animatsiya  va  interaktiv taqdimotlardan  foydalanish  o‘quvchilarning  nutqiy  faoliyatini  faollashtirishi,  so‘z boyligini oshirishi hamda fikrni izchil ifodalash ko‘nikmalarini shakllantirishi misollar orqali asoslab beriladi.