UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA INKLUZIV TA’LIMNI TASHKIL ETISHDA O‘QITUVCHINING PEDAGOGIK KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH MASALALARI - Xayrullayeva Dilnoza Latif qizi; Utayeva Iroda Baxodirovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  umumta’lim  maktablarida  inkluziv  ta’limni samarali  tashkil  etishda  o‘qituvchining  pedagogik  kompetensiyasini  rivojlantirish masalalari  yoritilgan  ya'ni    inklyuziv  ta’lim  sharoitida  pedagogning  kasbiy tayyorgarligi, metodik mahorati, psixologik bilimlari hamda individual yondashuvni amalga  oshirish  qobiliyati  muhim  omil  sifatida  tahlil  qilingan.  Shuningdek, o‘qituvchining kasbiy rivojlanish yo‘nalishlari va zamonaviy ta’lim talablariga mos kompetensiyalarni shakllantirish mexanizmlari ochib berilgan.