MEXANIKA BO‘LIMIDA ODDIY LABORATORIYA TAJRIBALARINI TAKOMILLASHTIRISH - Ashirbayeva Albina Ashirbayevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA  Ushbu  maqolada  fizika  fanining  mexanika  bo‘limida laboratoriya  mashg‘ulotlarini  samarali  tashkil  etish  hamda  oddiy  laboratoriya tajribalarini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda amaldagi laboratoriya tajribalarining  kamchiliklari  tahlil  qilinib,  ularni  soddalashtirish,  arzon  va  xavfsiz vositalar  asosida  tashkil  etish  imkoniyatlari  ko‘rib  chiqilgan.  Oddiy  laboratoriya tajribalaridan  foydalanish  orqali  o‘quvchilarning  nazariy  bilimlarini  amaliyot  bilan bog‘lash,  mustaqil  fikrlash  va  tadqiqot  ko‘nikmalarini  rivojlantirish  imkoniyatlari asoslab  berilgan.  Shuningdek,  real  tajribalarni  raqamli  texnologiyalar  bilan uyg‘unlashtirish orqali mexanika bo‘limini o‘qitish samaradorligini oshirish yo‘llari tavsiya etilgan.