RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA MILLIY RIVOJLANISH STRATEGIYALARI - Saipova Dilnoza Shuxratovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  raqamli  iqtisodiyot  sharoitida  milliy  rivojlanish strategiyalarining  nazariy  asoslari  va  amaliy  jihatlari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda raqamli  transformatsiyaning  iqtisodiy  o‘sishga  ta’siri,  milliy  iqtisodiyotda  raqamli texnologiyalarni  joriy  etish  muammolari  hamda  ularni  bartaraf  etish  strategiyalari o‘rganildi. Tahlil natijalari shuni ko‘rsatadiki, raqamli texnologiyalarni rivojlantirish, innovatsion  infratuzilmani  kengaytirish  va  inson  kapitalini  rivojlantirish  milliy iqtisodiy o‘sishning muhim omillaridan hisoblanadi.