EKSPORTNI RIVOJLANTIRISHDAGI BUGUNGI MUAMMOLAR - Usmanova Dilnoza Xodjimuratovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur  maqolada  eksportni  rivojlantirish  jarayonida  yuzaga  kelayotgan zamonaviy muammolar tahlil qilinadi. Tadqiqotda global savdo sharoitlari, logistika xarajatlari, mahsulot raqobatbardoshligi, institutsional cheklovlar va moliyaviy omillar o‘rganildi.  O‘zbekiston  misolida  eksport  tarkibi  va  uning  diversifikatsiya  darajasi baholandi.  Natijalar  shuni  ko‘rsatadiki,  eksportning  barqaror  o‘sishi  uchun  yuqori qo‘shilgan  qiymatli  mahsulotlar  ulushini  oshirish,  logistika  infratuzilmasini rivojlantirish va eksportni qo‘llab-quvvatlash mexanizmlarini takomillashtirish zarur.