YASHIL IQTISODIYOT SHAROITIDA SANOAT SIYOSATINING AHAMIYATI - Farmonova Maftuna Nopulat qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Maqolada  yashil  iqtisodiyot  sharoitida  sanoat  siyosatining  nazariy  va  amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Global ekologik tahdidlar, resurslar tanqisligi hamda uglerod chiqindilarini  qisqartirish  zarurati  sanoat  siyosatini  transformatsiya  qilishni  talab etmoqda.  Tadqiqotda  xalqaro  tajriba  (United  Nations  Environment  Programme, OECD,  World  Bank)  hamda  O‘zbekiston  misolida  yashil  sanoat  rivojlanishining ustuvor  yo‘nalishlari  o‘rganildi.  Statistik  ma’lumotlar  asosida  tahlil  diagramma  va jadval ko‘rinishida berildi.