YODNING INSON ORGANIZIMIGA TASIRI - Isaqova Dilnoza Toshevna,; Zayniddinova Diyora Rustamjon qizi,; Mirsaliyeva Maftuna Azamat qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Maqolada yodning inson organizmdagi ahamyati haqida, inson  organizmida yod miqdorining ko’payib ketsa organizmda qanday o’zgarishlarga olib kelishi,  yoki  yod  miqdori  kamaysa  qanday  o’zgarishlar  sodir  bo’lishi,  va  qanday kasalliklar  kelib    chiqishi  va  organizmga  yodni  nimalardan  olishi,haqida  batafsil malumotlar keltirilgan.