BOSHLANG‘ICH SINF MATEMATIKA DARSLARIDA MUAMMOLI VAZIYAT YARATISH ORQALI O‘QUVCHILAR BILISH FAOLLIGINI OSHIRISH METODIKASI - Jumayev G‘ayrat Abdulloyevich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Samarqand davlat pedagogika instituti magistranti Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  boshlang‘ich  sinf  matematika  darslarida muammoli  vaziyat  yaratish  orqali  o‘quvchilar  bilish  faolligini  oshirish  metodikasi yoritilgan.  Muammoli  ta’lim  texnologiyalaridan  foydalanish  o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, mantiqiy tafakkuri va ijodiy yondashuvini rivojlantirishda muhim ahamiyat kasb etishi asoslab berilgan. Shuningdek, matematika darslarida muammoli vaziyat  yaratish  bosqichlari  hamda  amaliy  misollar  tahlil  qilingan.  Tadqiqot natijalariga ko‘ra, muammoli vaziyatli topshiriqlardan foydalanish o‘quvchilarning darsdagi faolligini oshirish hamda bilimlarni samarali o‘zlashtirishga xizmat qiladi.