TIBBIYOTDA DORIVOR O‘SIMLIKLAR VA ULANING QO‘LLANILISHI - Muhidinova Jasmina Toir qizi,; Nazarova Ozoda, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  dorivor  o‘simliklarning  tibbiyotda  qanday ahamiyatga ega ekani, turli xil o‘simliklar orqali kasalliklarni oldini olish va dorivor preparadlar  tayyorlash  va  ularni  qanday  qo‘llanilishi  tahlil  qilinadi.  Lotin  tili farmatsevtikasida o‘simliklarning nomlanishi, dorivor preparadlarning lotincha atalish tizimini  shakillantiradi  va  tibbiy  terminologiyada    universal  asos  bo‘lib  xizmat qiladi.Tadqiqotlar  shuni  ko‘rsatadiki,  tibbiyotda  dorivor  o‘simliklarning  qo‘llanishi sun‘iy preparadlarning organizmga salbiy ta’sirini oldini oladi.