UMON SULTONLIGI TASHQI SIYOSATINING USTUVOR YO‘NALISHLARI (1990-2026 YILLAR) - Sattarova Odina Baxtiyarovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqola  Ummon  Sultonligining  tashqi  siyosati,  uning  o‘ziga  xos xususiyatlari,  hozirgi  holati  va  kelajakdagi  istiqbollarini  tadqiq  qilishga  qaratilgan. Maqolada Ummonning tashqi siyosat tizimi, hukumat strukturasi, ma’muriy-hududiy bo‘linishi, ijtimoiy-siyosiy barqarorligi va iqtisodiy rivojlanishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, mamlakatning global siyosatdagi roli, diplomatik faoliyati va kelajakdagi islohotlar hagida fikr yuritiladi.