OILAGA, YOSHLARGA VA AXLOQQA QARSHI JINOYATLARNING OLDINI OLISHDA PROFAYLING TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISHNING KRIMINOLOGIK JIXATLARI - Nilufar Ashurova , (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  oilaga,  yoshlarga  va  axloqqa  qarshi jinoyatlarning oldini olish jarayonida profayling texnologiyalaridan foydalanishning kriminologik  jihatlari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  ushbu  turdagi  jinoyatlarning  kelib chiqish  omillari,  ularning  ijtimoiy  xavfliligi  hamda  profilaktika  mexanizmlarini takomillashtirish zarurati ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan.