PROFAYLINGDAN FOYDALANISHDA SHAXSIY HAYOT DAXLSIZLIGINI TA’MINLASHNING KONSTITUTSIYAVIY KAFOLATLARI - Bahriddin G‘iyosov, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  jamoat  xavfsizligini  ta’minlash  jarayonida profayling  usulidan  foydalanishning  konstitutsiyaviy-huquqiy  asoslari  hamda  uning shaxsiy  hayot  daxlsizligi  bilan  bog‘liq  jihatlari  tahlil  qilingan.  Shuningdek, profaylingni qo‘llash  jarayonida insonning  shaxsiy  hayoti, shaxsiy  ma’lumotlari va boshqa  konstitutsiyaviy  huquqlarini  himoya  qilish  masalalari  ilmiy-nazariy  hamda amaliy nuqtai nazardan o‘rganilgan.