O‘ZBEKISTONNING 2023–2027 YILLARDA YOSHLARNI HARBIY- VATANPARVARLIK RUHIDA TARBIYALASH KONSEPSIYASINI AMALGA OSHIRISH SHAROITIDA CHAQIRIQGACHA HARBIY TA'LIMDA PSIXOLOGIK TAYYORGARLIKNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO‘LLARI - Xolmonov Mansur Narzullaevich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Maqolada  Oʻzbekiston  Respublikasi  Vazirlar  Mahkamasining 2023-yil 29-iyundagi 267-son qarori bilan tasdiqlangan 2023–2027 yillarda yoshlarni harbiy-vatanparvarlik ruhida tarbiyalash konsepsiyasini amalga oshirish sharoitida chaqiriqgacha harbiy ta'limda psixologik tayyorgarlikning samaradorligini oshirish yoʻllari  batafsil  koʻrib  chiqiladi.  Normativ-huquqiy  hujjatlar,  ilmiy  tadqiqotlar  va amaliy tajribalar asosida konsepsiyaning asosiy tamoyillari, bosqichlari va vazifalari tahlil  qilinadi.  Chaqiriqgacha  harbiy  ta'limda  psixologik  tayyorgarlikning  nazariy, metodik  va  amaliy  jihatlari  oʻrganilib,  uning  samaradorligini  oshirish  uchun innovatsion yondashuvlar (raqamli texnologiyalar, interaktiv usullar va monitoring tizimlari)  taklif  etiladi.  Natijada,  yoshlarda  harbiy  xizmatga  ruhiy  tayyorlikni mustahkamlash va milliy xavfsizlikni taʼminlash boʻyicha tavsiyalar beriladi.