ZAMONAVIY HARBIY MOJAROLAR SHAROITIDA HARBIY XIZMATCHILAR RUHIY HOLATINI PSIXOLOGIK QO‘LLAB- QUVVATLASH TIZIMI - Boboyev Jonrid Yunusovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy harbiy mojarolar sharoitida harbiy xizmatchilar ruhiy holatini psixologik qo‘llab-quvvatlash tizimining nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Hozirgi davr qurolli mojarolarining psixologik xususiyatlari, jangovar  stress,  posttravmatik  stress  buzilishi  (PTSB),  informatsion  bosim  hamda gibrid  urush  sharoitida  harbiy  xizmatchilarning  ruhiy  barqarorligini  ta’minlash masalalari  ilmiy  jihatdan  yoritiladi.  Zamonaviy  psixolog  olimlarning  tadqiqotlari asosida harbiy xizmatchilarni psixologik qo‘llab-quvvatlash tizimini takomillashtirish yo‘nalishlari ko‘rsatib beriladi.