HARBIY XIZMATCHILARNING TEMPERAMENT XUSUSIYATLARI ASOSIDA ULARNING INDIVIDUAL-PSIXOLOGIK PORTRETINI PSIXODIAGNOSTIK TAHLIL QILISH - Xakimov Anvarjon Musurmanovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  ilmiy  maqolada  harbiy  xizmatchilarning  individual-psixologik  xususiyatlarini  temperament  omili  asosida  psixodiagnostik  jihatdan o‘rganish masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda harbiy xizmatchilarning temperament tiplari, ijtimoiy-psixologik  moslashuvi,  xavotirlanish darajasi va  shaxsiy  psixologik xususiyatlari o‘rtasidagi bog‘liqlik empirik jihatdan o‘rganildi. Tadqiqot jarayonida G. Ayzenkning  EPI  testi  hamda  V.S.  Belovning  “Ijtimoiy-psixologik  moslashuv” metodikalaridan  foydalanildi.  Olingan  natijalar  matematik-statistik  tahlil  usullari orqali  qayta  ishlanib,  harbiy  xizmatchilarning  temperament  tiplari  va  psixologik xususiyatlari  o‘rtasida  sezilarli  bog‘liqlik  mavjudligi  aniqlandi.  Tadqiqot  natijalari harbiy  psixologiya,  harbiy  kadrlar  tanlovi  va  psixologik  moslashuv  jarayonlarini takomillashtirishda muhim ilmiy va amaliy ahamiyatga ega.