ALEXANDER FAYNBERG SHE’RIYATIDA HAYOTIY FALSAFA VA RUHIY KECHINMALAR - Ochilova Xurshida Norsaidovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Aleksandr Faynbergning she’riyatidagi hayotiy falsafa,  inson  ruhiyati  va  kechinmalar  motivlari  tahlil  qilinadi.  Shoir  satrlarida insonning quvonch va qayg‘u bilan bo‘lgan munosabati, o‘tgan vaqtga bo‘lgan e’tibor va  hayotiy  tajribalarni  qadrlash  ruhiyati  badiiy  usullar  orqali  ifodalanadi.  Tadqiqot davomida  she’rdagi  metaforalar,  badiiy  obrazlar  va  motivlar  o‘rganilib,  ularning ma’naviy va gumanistik ahamiyati yoritiladi.