ZAMONAVIY HARBIY SHAROITDA HARBIY XIZMATCHILARNING STRESSGA CHIDAMLILIGINI PSIXODIAGNOSTIKA QILISH - Abduraxmonov Sharibjon Axmadjonovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  zamonaviy  harbiy  faoliyat  sharoitida  harbiy xizmatchilarning stressga chidamliligini aniqlash va baholash masalalari tahlil qilinadi. Harbiy faoliyatning psixologik murakkabligi, jangovar vazifalarni bajarish jarayonida yuzaga keladigan stress omillari hamda ularning harbiy xizmatchi shaxsiga ta’siri ilmiy jihatdan  yoritiladi.  Shuningdek,  stressga  chidamlilikni  aniqlashda  qo‘llaniladigan psixodiagnostik metodlar va ularning amaliy ahamiyati tahlil qilinadi.