LEKSIKOLOGIYA VA SEMASIOLOGIYA FANINING VAZIFALARI - Achilova Rayhona Xasanovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аnnоtаtsiуа.  Ushbu  maqolada  tilshunoslikning  eng  muhim  va  fundamental sohalari bo‘lgan leksikologiya va semasiologiyaning asosiy vazifalari, ularning tildagi lug‘at tarkibini o‘rganishdagi o‘rni hamda o‘zaro aloqadorligi tizimli ravishda tahlil qilinadi.  Leksikologiya  tildagi  so‘z  boyligini  muayyan  tartibga  solingan  sistema sifatida  o‘rganuvchi  fan  sifatida,  uning  zimmasidagi  so‘zlarning  kelib  chiqishi, iste’mol  doirasi,  uslubiy  qatlamlari  va lug‘at  tarkibining  boyish  manbalarini tadqiq etish kabi dolzarb vazifalar yoritib berilgan.