XALQARO HARBIY HAMKORLIK: TUSHUNCHASI, MOHIYATI VA RIVOJLANISH BOSQICHLARI - Abduxafizov Sardor Nematjonovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada xalqaro harbiy hamkorlik tushunchasi, uning nazariy asoslari hamda  global  xavfsizlik  tizimidagi  o‘rni  tahlil  qilinadi.  Xalqaro  harbiy  hamkorlik davlatlar o‘rtasidagi mudofaa siyosati, strategik xavfsizlikni ta’minlash hamda harbiy sohada o‘zaro tajriba almashish jarayonlarini qamrab oladi. Tadqiqot davomida harbiy hamkorlikning  ikki  tomonlama  va  ko‘p  tomonlama  shakllari,  ularning  xalqaro xavfsizlik  tizimidagi  ahamiyati  hamda  zamonaviy  geosiyosiy  sharoitda  rivojlanish bosqichlari o‘rganildi. Shuningdek, BMT, NATO, Shanxay hamkorlik tashkiloti va Mustaqil  Davlatlar  Hamdo‘stligi  kabi  xalqaro  tuzilmalar  doirasida  amalga oshirilayotgan harbiy hamkorlik mexanizmlari tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki,  xalqaro  harbiy  hamkorlik  global  xavfsizlikni  ta’minlash,  mintaqaviy barqarorlikni  mustahkamlash  hamda  zamonaviy  xavf-xatarlarga  qarshi  kurashishda muhim ahamiyat kasb etadi.