O‘ZBEKISTON – AQSH, ROSSIYA, XITOY VA YEVROPA ITTIFOQI BILAN HARBIY-TEXNIK HAMKORLIK - Abduxafizov Sardor Nematjonovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasining  AQSh,  Rossiya,  Xitoy  va Yevropa  Ittifoqi  davlatlari  bilan  harbiy-texnik  hamkorligi  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot davomida  ikki  tomonlama  mudofaa  shartnomalarining  mazmuni, harbiy  texnika  va qurollanish sohasidagi hamkorlik yo‘nalishlari hamda O‘zbekistonning ko‘p vektorli tashqi  siyosati  doirasida  muvozanatni  saqlash  strategiyasi  o‘rganildi.  Shuningdek, 2001–2005 yillarda AQSh harbiy kuchlari tomonidan foydalanilgan Qarshi-Xonobod (K-2) harbiy bazasi hamda undan keyingi diplomatik jarayonlar alohida tahlil qilindi. Tadqiqot  natijalari  shuni  ko‘rsatadiki,  O‘zbekiston  yirik  davlatlar  bilan  harbiy hamkorlikni  muvozanatli  tarzda  olib  borish  orqali  milliy  xavfsizlikni mustahkamlashga intilmoqda.