MUSTAQIL DAVLATLARNING MUDOFAA QOBILIYATINI MUSTAHKAMLASHDA XALQARO HAMKORLIKNING ROLI VA AHAMIYATI - Abduxafizov Sardor Nematjonovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur  maqolada  mustaqil  davlatlarning  mudofaa  qobiliyatini mustahkamlashda  xalqaro  harbiy  hamkorlikning  roli  va  ahamiyati  tahlil  qilinadi. Zamonaviy  geosiyosiy  sharoitda  kichik  va  o‘rta  davlatlar  uchun  harbiy  hamkorlik strategik  zaruratga  aylanganligi  asoslab  beriladi.  Tadqiqot  davomida  texnologiya transferi,  harbiy  ta’lim,  qo‘shma  harbiy  mashqlar  hamda  mudofaa  sanoatida kooperatsiya  kabi  asosiy  hamkorlik  vositalari  ko‘rib  chiqildi.  Shuningdek,  qiyosiy tahlil sifatida Finlandiya, Singapur va Qozog‘iston davlatlarining tajribasi o‘rganildi. Tadqiqot  natijalari  shuni  ko‘rsatadiki,  xalqaro  hamkorlik  davlatlarning  harbiy salohiyatini  oshirish,  mudofaa  tizimini  modernizatsiya  qilish  va  milliy  xavfsizlikni mustahkamlashda muhim ahamiyat kasb etadi.