IMKONIYATI CHEKLANGAN BOLALARNI PSIXOLOGIK QO‘LLAB-QUVVATLASH ORQALI INTELLEKTUAL IMKONIYATLARINI RO‘YOBGA CHIQARISH IMKONIYATLARI - Kadirova Nigora Saxibjanovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Shu  maqolada  imkoniyati  cheklangan  bolalarning  intellektual  salohiyatini rivojlantirishda  psixologik  qo‘llab-quvvatlashning  ahamiyati  ilmiy-nazariy  asosda yoritilgan.  Tadqiqotda  psixologik  yordamning  nazariy  tomonlari,  individual yondashuv  mexanizmlari,  motivatsiya  va  emotsional  barqarorlikning  o‘rni  hamda inklyuziv ta’lim muhitining ta’siri tahlil qilib chiqilgan. Psixologik qo‘llab-quvvatlash bolaning  ijtimoiy  moslashuvi,  o‘ziga  bo‘lgan  ishonchi  va  bilish  jarayonlarining faollashuviga xizmat qilishi asos ekanligi yaqqol ko’rsatib o’tib ketilgan.