REGGIO EMILIA YONDASHUVINING MAKTABGACHA TA’LIMDAGI AHAMIYATI - ERGASHEVA GULSHAN ERGASHEVNA, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Ushbu  maqolada  maktabgacha  ta’lim  tizimida  bolalarning  ijodiy  fikrlashini, mustaqil o‘rganish  qobiliyatini va ijtimoiy  faolligini  rivojlantirishda  Reggio  Emilia yondashuvining  pedagogik  ahamiyati  yoritiladi.  Mazkur  yondashuv  bolani  ta’lim jarayonining markaziy subyekti sifatida ko‘rib, uning tabiiy qiziqishlari, tadqiqotchilik faoliyati  va  erkin  fikrlashini  qo‘llab-quvvatlashga  qaratilgan.  Tadqiqotda  Reggio Emilia  pedagogikasining  asosiy  tamoyillari,  o‘quv  muhitini  tashkil  etish  usullari hamda  tarbiyachi  va  ota-ona  hamkorligining  o‘rni  tahlil  qilinadi.  Shuningdek, maktabgacha ta’lim tashkilotlarida bolalarning ijodkorlik, kommunikativ ko‘nikmalar va  mustaqil  qaror  qabul  qilish  qobiliyatlarini  rivojlantirishda  ushbu  yondashuvning samarali pedagogik imkoniyatlari keng yoritiladi.