TA’LIM JARAYONIDA TASVIRIY SAN’AT MASHG‘ULOTLARINING O‘QUVCHILAR PSIXOLOGIK VA IJODIY RIVOJLANISHIGA TA’SIRI - Karimjonova Durdona Jaloliddin qizi,; Inoyatov Odiljon Sabitovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  ushbu  maqolada  tasviriy  san’at  darslarining  o‘quvchilar psixologik rivojlanishi, ijodiy fikrlashi va estetik didini shakllantirishdagi pedagogik ahamiyati  yoritilgan.  Shuningdek,  tasviriy  faoliyat  jarayonida  o‘quvchilarning tasavvuri,  diqqat-e’tibori,  mayda  motorikasi  hamda  o‘ziga  bo‘lgan  ishonchi rivojlanishi ilmiy-pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilingan. Maqolada tasviriy san’at darslarini samarali tashkil etish bosqichlari va zamonaviy pedagogik yondashuvlarning ta’lim samaradorligiga ta’siri ham yoritib berilgan.