ZAMONAVIYLASHUV JARAYONLARIDA MADANIY TRANSFORMATSIYA KO‘RINISHLARI VA MAFKURAVIY IMMUNITETGA EHTIYOJ - QUVONDIQOVA DILNOZA, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Zamonaviylashuv  jarayoni  to'xtovsiz  davom  etuvchi  tarixiy zaruratdir. Bu jarayonning jamiyat madaniy hayotiga ta'siri, madaniy transformatsiya ko'rinishlari hamda globallashuv sharoitida mafkuraviy immunitetga bo'lgan ehtiyoj omillari ushbu maqolada tahlil etiladi. Rivonjlangan texnologiyalar, axborot oqimi va madaniyatlararo  integratsiya  natijasida  yuzaga  kelayotgan  madaniy-ijtimoiy o'zgarishlar  milliy  mentalitet,  an'anaviy  qadriyatlarga  turlicha  ta'sir  kuchlarini ko'rsatmoqda. Maqolada mazkur o'zgarishlarning ijobiy va salbiy jihatlari tahlil etilib, yoshlar  ongida  axborot  xurujlariga  nisbatan  ongli  ravishda  qarshilik,  mafkuraviy immunitetning  zaruriyati,  shuningdek,  milliy  o'zlikni  asrash  innovatsion  rivojlanish sharoitida muhim omil sifatida yoritib beriladi.