MAHMUDXO‘JA BEHBUDIYNING HAJ SAFARI VA SAYOHATLARI - Olimjonova Hayotxon, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya: Ushbu maqolada Mahmudxo‘ja Behbudiyning haj safari va boshqa sayohatlari uning shaxsiy kamoloti, ilmiy dunyoqarashi va ma’rifiy faoliyatidagi o‘rni tahlil  qilinadi.  Safarlar  orqali  orttirilgan  tajribalar  Behbudiyning  diniy,  ijtimoiy  va madaniy qarashlarini boyitib, jamiyatni ilm-fan, taraqqiyot va ma’naviy uyg‘onish sari yetaklash g‘oyalarining  shakllanishiga  xizmat  qilganligi  yoritiladi. Maqolada  uning safar davomida kuzatgan turli mamlakatlar hayoti va ilmiy tajribasini o‘z yurti uchun tatbiq etish zarurati ilmiy asosda tahlil qilinadi.