ZAMONAVIY ILM-FANDA OLIMA AYOLLARNING O‘RNI: TIBBIYOT SOHASIDA OLIMA AYOLLARNING ZAMONAVIY ILMGA QO‘SHGAN HISSASI - Adhamova Mohlaroy Nodirbek qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  tezisda  zamonaviy  tibbiyot  rivojida  olima  ayollarning tutgan o‘rni va ularning ilm-fanga qo‘shgan hissasi tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida tibbiyot sohasida faoliyat olib borgan ayol olimlarning tarixiy va zamonaviy yutuqlari, ularning sog‘liqni saqlash tizimini takomillashtirishdagi roli yoritiladi. Shuningdek, ayol  olimalarning  ilmiy  izlanishlari  orqali  tibbiyotda  innovatsion  yondashuvlar shakllanayotgani,  kasalliklarni  aniqlash  va  davolash  usullarining  rivojlanishiga qo‘shgan  hissasi  ko‘rsatib  beriladi.  Maqolada  ayol  olimlarni  qo‘llab-quvvatlash  va ularning  ilmiy  faoliyatini  rag‘batlantirish  tibbiyot  sohasining  barqaror  rivoji  uchun muhim omil ekani asoslab beriladi.