ALEKSANDR FAYNBERG SHE’RLARIDA UMUMINSONIY QADRIYATLARNING IFODALANISHI - Sadoqatxon Mirzajonova Ulug‘bek qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Aleksandr Faynberg she’riyatida umuminsoniy qadriyatlarning  qanday  ifodalangani  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  davomida  shoir she’rlarida uchraydigan vatan, sevgi, xotira, inson hayoti va so‘zning ahamiyati kabi mavzular  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  shoirning  lirik  qahramoni  orqali  insonning ichki  kechinmalari  va  hayot  haqidagi  o‘y-mulohazalari  qanday  ifodalangani  tahlil qilinadi.  Tahlil  shuni  ko‘rsatadiki,  Faynberg  she’rlari  oddiy  va  tushunarli  obrazlar orqali barcha insonlar uchun muhim bo‘lgan fikrlarni yoritadi.