KOMPYUTER LINGVISTIKASI - Yaxshiboyeva Gulsevar Rasuljon qizi,; Xomidova Malohat, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  kompyuter  lingvistikasi  tushunchasi,  uning paydo  bo‘lishi,  asosiy  vazifalari  va  qo‘llanilish  sohalari  yoritilgan.  Shuningdek, maqolada  O‘zbek  tilida  kompyuter  lingvistikasi  rivojlanishi  va  zamonaviy texnologiyalardagi roli haqida ham ma’lumot berilgan. Kompyuter lingvistikasi tabiiy tillarni tahlil qilish, nutqni tanish, mashina tarjimasi va lingvistik dasturlar yaratish imkoniyatlarini taqdim etishi ko‘rsatib o‘tilgan.