NAQSHBANDIYLIK TARIQATI: SHAKLLANISHI, FALSAFIY ASOSLARI VA IJTIMOIY-MA’NAVIY AHAMIYATI - Azamatova Dilnoza O’ktam qizi; Xudoyberdiyev Rashid Zokir o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ishda  Naqshbandiylik  tariqatining  vujudga  kelish  tarixi,  uning iyerarxik tuzilishi va ma’naviy-axloqiy nizomi ilmiy asosda tadqiq etiladi. Tadqiqotda tariqat  silsilasining  shakllanish  bosqichlari,  Bahouddin  Naqshband  tomonidan kiritilgan  metodologik  o‘zgarishlar  va  ta’limotning  11  fundamental  tamoyili tizimlashtirilgan  holda  bayon  etilgan.  Shuningdek,  tariqatning  ijtimoiy-iqtisodiy hayotdagi institutsional o‘rni tahlil qilinadi.