AKADEMIK LITSEYLARDA BIOLOGIYA DARSLARINING TARBIYAVIY IMKONIYATLARI - Normuratova Gavhar Sherqobilovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada akademik litseylarda biologiya darslarini o‘qitish jarayonida o‘quvchilarga sog‘lom turmush tarzi, shaxsiy gigiyena qoidalari, bioetika va mehnatsevarlik tarbiyasini singdirishning uslubiy asoslari yoritilgan. Hujayraning kimyoviy  tarkibi,  metabolizm  va  ekologiya  bo‘limlari  misolida  nazariy  bilimlarni hayotiy  ko‘nikmalar  bilan  bog‘lash  metodikasi  tahlil  qilingan.  Maqolada o‘quvchilarning ekologik madaniyatini yuksaltirish va ularda milliy tabiat boyliklariga nisbatan mas’uliyat hissini shakllantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.