DAVLAT ISHLAB CHIQARISH KORXONALARINING IQTISODIY HOLATI TAHLILI(NKMK misolida) - Savriyeva Madina Xakimovna,; Mavlonova Bonu Qahramon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: ushbu maqolada davlat ishlab chiqarish korxonalarining iqtisodiy holatini tahlil qilish masalalari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot obyekti sifatida Navoiy kon-metallurgiya  kombinati  faoliyati  o‘rganildi.  Korxonaning  ishlab  chiqarish  hajmi, moliyaviy ko‘rsatkichlari va investitsiya faoliyati iqtisodiy tahlil usullari yordamida baholandi.