TIJORAT BANKLARINING KREDIT SIYOSATI MEXANIZMLARI - Savrieva Madina Xakimovna,; Norova Shaxlo Raxmatovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  maqolada  kredit  siyosatnida  kredit  risklarini  boshqarish  va daromadni  maksimal  darajada  oshirishga  qaratilgan  strategik  qarorlar  tizimi, yo’nalishlari,  mexanizmlarining  ahamiyati  yorililgan.  Zamonaviy  sharoitda  banklar oldida  iqtisodiyotning  real  sektorini  qo‘llab-quvvatlash,  kichik  biznes  va  xususiy tadbirkorlikni  rivojlantirish,  aholining  turmush  darajasini  oshirish  kabi  ijtimoiy-iqtisodiy vazifalar tamoyillari asosida bajarilishini ta’minlash to’g’risida yoritilgan.