“MILLIY ASHULALAR UCHUN MILLIY SHE'RLAR” MAJMUASINING YARATILISH TARIXI, TUZILISHI VA XUSUSIYATLARI - Jo‘rayeva Fotima Sharif qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Hamza Hakimzoda Niyoziy hayot yo‘li, ijodi hamda  “Milliy  shaulachilar  uchun  milliy  she’rlar”  majmuasining  yaratilish  tarixi sababi haqida so‘z yuritilgan. Bundan tashqari majmua tarkibi to‘liq o‘rganib chiqilib, tarkibdagi  boshqa  asarlar  xususida  ham  ma’lumotlar  berib  o‘tilgan.  Asarning qo‘lyozma  nusxalari,  manbalarning  tuzilishi  borasida  bir  qancha  ma’lumotlar o‘rganilib, sanab o‘tilgan.