ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR: INNOVATSIYALAR VA ULARNI AMALIYOTGA JORIY ETISH” - Kabulova Munavvar Saparbayevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur ilmiy maqolada zamonaviy pedagogik texnologiyalar, ularning turlari, innovatsion yondashuvlar hamda ushbu texnologiyalarni ta’lim amaliyotiga joriy etish masalalari tahlil qilinadi. Ta’lim jarayoniga raqamli texnologiyalar, sun'iy intellekt, virtual  va  kengaytirilgan  reallik,  o‘yinlashtirish  hamda  STEAM  yondashuvini integratsiya  qilish imkoniyatlari  yoritilgan.  Shuningdek, pedagogik  innovatsiyalarni joriy  etishda  uchraydigan  muammolar,  o‘qituvchilarning  kasbiy  kompetensiyasini rivojlantirish  zaruriyati  va  mazkur  jarayonning  samaradorlik  ko‘rsatkichlari  ilmiy asoslangan. Maqolada xalqaro tajribalar va O‘zbekistondagi amaliy islohotlar qiyosiy tahlil qilingan.