VAGONSOZLIKDA ISHLATILADIGAN PO‘LATLARNING TARKIBI, ISHLAB CHIQARISH JARAYONI VA EKSPLOATATSION XUSUSIYATLARI - Xidirnazarov Samandar Gulyam o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  vagonsozlikda  qo‘llaniladigan  po‘latlarning kimyoviy tarkibi, ishlab chiqarish jarayonlari va ekspluatatsion xususiyatlari batafsil tahlil qilinadi. Po‘latning tarkibi va tuzilishi uning mexanik xususiyatlariga qanday ta'sir  etishi,  shuningdek,  ishlab  chiqarish  usullarining  po‘lat  sifatiga  ta'siri  ko‘rib chiqiladi.  Maqolada  vagonsozlikda  ishlatiladigan  po‘latlarning  turlari,  ularning afzalliklari va kamchiliklari ham muhokama qilinadi.