MAKTABGACHA TA’LIM SIFATINI OSHIRISH YO‘LLARI HAMDA XALQARO TAJRIBALARDAN FOYDALANISH MASALALARI - Joniqulova Yulduz Alisherovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  maktabgacha  ta’lim  tizimini  yanada takomillashtirish  yo‘llari  hamda  bu  jarayonda  ilg‘or  xorijiy  tajribadan  samarali foydalanish  masalalari  tahlil  qilinadi.  Unda  mavjud  muammolar  chuqur  o‘rganilib, ularni  bartaraf  etishga  qaratilgan  asosiy  yo‘nalishlar  yoritilgan.  Jumladan,  pedagog kadrlarning kasbiy salohiyatini oshirish, inkluziv ta’lim muhitini kengaytirish hamda zamonaviy  ta’lim  resurslarini  joriy  etish  muhim  omillar  sifatida  ko‘rsatib  o‘tiladi. Shuningdek, maqolada Skandinaviya mamlakatlari, Finlyandiya, Kanada va Yaponiya kabi davlatlarning maktabgacha ta’lim sohasidagi ilg‘or tajribalari o‘rganilib, ularni milliy ta’lim tizimiga moslashtirish imkoniyatlari muhokama qilinadi. Tahlillar asosida maktabgacha  ta’lim  sifatini  oshirishga  xizmat  qiluvchi  amaliy  tavsiyalar  ishlab chiqilgan.