ERTAKLAR XUSUSIDA - Haydarova Mushtariy Komiljon qizi,; Xomidova Malohatxon, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ertaklarda qoliplashgan birikmalar haqida gap boradi. O‘zbek xalq og‘zaki ijodi bebaho ma’naviy merosimizdir. Uning eng qadimiy va eng sevimli janrlaridan biri – ertaklardir. Ertaklarda xalqning orzu-umidlari, ezgulik va yovuzlik haqidagi tasavvurlari, hayotiy tajribasi mujassam. Shu bilan birga, ertak tilida  qoliplashgan  birikmalar  –  ya’ni,  ma’lum  shaklda  takrorlanadigan,  an’anaviy iboralar juda ko‘p uchraydi. 1  Ular ertakning o‘ziga xos uslubini, milliy ruhini va badiiy go‘zalligini ta’minlashi haqida gap boradi.